top of page

Válogatás a HRTV szeptemberi adásaiból

Updated: Feb 15, 2022

Elérkezett az ősz, újra dübörög a HRTV! Fejlesztés, támogatás, akklimatizáció: ezek a szeptemberi adások hívószavai. Ideje, hogy lépést tartson a változásokkal, aknázza ki a lehetőségeket, és lépjen szintet a HR ügyeiben! Ebben három kiváló szakember lesz segítségére, akik a fejlődési lehetőségek egy-egy aspektusát mutatják meg.

A transzparens kommunikáció és határozott fellépés nélkülözhetetlen a vészterhes időkben


Szerencsére egyre több vállalat ismeri fel, hogy versenyelőnyt jelent számára, ha szakembereinek fejlesztésébe fektet. Ennek egyik jele, hogy nő azoknak a cégeknek a száma, amelyek nyitnak a coach-ok felé. Számos olyan készség fordulhat elő, amely fejlesztést igényel, ezek közül is az egyik legtipikusabb a kommunikációs készség. A terület specialistája Bincze Beáta, aki a Toastmasters International kommunikációs és vezetői készségfejlesztéssel foglalkozó szervezet egyik európai vezetője. Számos készségfejlesztési foglalatossága mellett a TEDx, Forbes és egyéb szakmai konferenciákon való előadásra készít fel embereket.


Kinek ajánlott Beszéd-Coach-hoz fordulnia? Milyen eredményeket lehet elérni egy Beszéd-Coach támogatásával? A HRTVMiért fontos a kommunikáció? Mit csinál egy Beszéd-Coach? című adásában egy sor kapcsolódó kérdés felmerül.


Az irodába való visszaszokás problémája a HRTV fókuszában

Sok helyen olvashatjuk a „vissza a normálisba” frázist. De mit jelent ma a normális? Másfél év rendkívüli állapota nem tette a rendkívülit normálissá? Hogyan és mi változott meg az elmúlt időszakban, és mire figyeljünk a jövőre nézve? Hogyan lehet a dolgozók irodába való visszatértét segíteni? Hogyan lehet őket tovább fejleszteni, képezni?

Rengeteg kérdés, kétség övezi a szeptemberi „régi-normálisba” való visszatérést. Sipos Anikó megoldása három gondolat köré szerveződik: a megfelelő mindset, a digitalizáció, és interaktivitás köré.


A több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező HR-vezetővel készült adást ide kattintva tekintheti meg. A HRTV adásában Sipos Anikó azt is elárulja, hogyan tudott minden korábbi munkahelyén – a GE, Duolog és HBO vállalatoknál – 85% feletti munkavállalói elégedettséget produkálni.



A HRTV műsorában a 2020-as év legjobb HR-vezetője

Szüle Mária impozáns karriert tudhat a magáénak: 22 év tapasztalatot követően jelenleg a BMW debreceni gyárának HR-menedzsment vezetőjeként dolgozik. A tavalyi évben nyújtott szakmai teljesítményével kiérdemelte az év HR-vezetője díjat. Titka nincs, határozott elképzelése viszont van, pontosan látja maga előtt a HR szerepét. A HR a szemében támogató, gondoskodó szemléletet közvetít, elsődleges feladata, hogy a hivatásuk megtalálására, annak felfedezésére ösztönözzön.

Hogy ez miképp valósulhat meg, milyen eszközök érhetők el a hivatásukat kereső dolgozók támogatására? Kiderül a HRTVA HR szerepe, támogató, gondoskodó funkciója egy szervezetben című adásából!


Ne feledje, a HRTV minden adása ingyen megtekinthető! Csatlakozzon az innovatív HR-szakemberek közösségéhez!



bottom of page